Coaching

Integratieve coaching is een praktische aanpak gericht op een specifiek situatie in het hier en nu. Je wordt begeleid om jezelf te bevrijden uit al hetgeen jou bedekt en bedrukt zodat jij je creatief en authentiek kan ontplooien en jouw talenten kan benutten. Het accent ligt bij coaching op persoonlijke groei, het vergroten van zelfvertrouwen en motivatie voor het benutten van je eigen mogelijkheden. Daarbij is het hebben van een duidelijk doel van belang, naast de motivatie om dat doel te behalen. Dan ben je echt succesvol!

Voorbeelden van praktische of ontwikkelingsgerichte vragen zijn:

  • Persoonlijke groei en zelfinzicht
  • Loopbaanvraag, zoals functieverandering of carrièreswitch 
  • Relaties privé en op de werkvloer
  • Opbouwen van zelfvertrouwen
  • Ontwikkelen van vaardigheden (presenteren, assertiviteit, time management, communiceren, samenwerken)
  • Bewustwording van de eigen mogelijkheden (kwaliteiten, talenten, drijfveren)
  • Verder ontwikkelen van capaciteiten (creativiteit, intuïtieve vermogens)

Naast coaching en loopbaanbegeleiding bieden we ook counseling. Counseling wordt toegepast wanneer coaching alleen niet voldoende effect heeft, of als je tijdelijk meer psychische begeleiding nodig hebt: je weet wel wat je moet doen, maar toch lukt het niet op de essentiële momenten. Dan er is er een grote kans dat een innerlijke blokkade je belemmert.

Wandelsessies

De praktijk  is gevestigd op het prachtige landgoed Duin en Bosch in Bakkum, vlakbij het Noord Hollands Duinreservaat en Castricum aan Zee. Deze bijzondere groene omgeving nodigt uit tot ontspanning en zelfreflectie en vormt indien gewenst een uitstekende basis voor een wandelsessie.

Gevoelsmatig weten we dat natuurlijk wel, maar ook wetenschappelijk is aangetoond dat de natuur helend werkt. Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen makkelijker ontspannen. Bomen geven lucht, wandelen ontspant en elk seizoen betovert. Laat je inspireren door de natuur om de balans in jezelf te herstellen.

Dompel je onder in de wonderlijke en rijke natuur van het Noord Hollands Duinreservaat voor ontspanning en gezondheid. Het is een mooie versterkende combinatie om naast de sessies binnen, ook samen buiten te wandelen. De ervaringen van de buitensessie neem je mee in een verdiepende sessie binnen. Andersom biedt de ontspannende natuur lucht voor reflectie, we wisselen wandelen in stilte af met gesprekken en laten ons verwonderen door de natuur. Vanaf de praktijk locatie op het landgoed Duin en Bosch maken we mooie wandelingen in een unieke omgeving.

Hieronder vind je links naar een aantal wandelroutes beschreven in de omgeving van het landgoed Duin en Bosch in Bakkum. De mindfulness oefeningen kun je eigenlijk in iedere groene omgeving doen. Een groenstrook rond de stad of stadspark is even goed als een nationaal park.