Coaching

Iedereen loopt op momenten in zijn of haar leven wel eens vast. Het kan voelen alsof je even niet verder kan, alsof je in kringetjes loopt. Soms blijven we hangen in patronen waar we ons niet altijd bewust van zijn. Dat kan ertoe leiden dat je weinig energie hebt, gaat piekeren, minder goed slaapt, geen zin meer hebt in werk of je levenslust tijdelijk kwijt bent.

Je kunt bij mij terecht als je even niet meer weet hoe je nu verder moet of als je het gevoel hebt dat jouw potentie niet volledig wordt benut. Dit kan onder andere gaan over loopbaanvragen, persoonlijke ontwikkeling, werk- / privé balans en zingevingsvragen. Mijn aanpak is oplossingsgericht en kortdurend (5 á 10 sessies). Het kan ook dat je al na één of twee sessies verder kunt, dat bepaal jij en weet je zelf het beste.

‘Het beste project waaraan je ooit zult werken? Dat ben jij natuurlijk zelf!’


De sessies bij mij helpen je te ontdekken waar het bij jou om draait. Je wordt je bewust van je eigen patronen, kwaliteiten, talenten en ook je valkuilen en je belemmeringen. Je zal af en toe opdrachten meekrijgen, bijvoorbeeld om te gaan oefenen met ander gedrag en om andere denkpatronen te stimuleren. De ‘return on investment’ ligt natuurlijk voor de hand. Als je beter gebruikt maakt van je mogelijkheden en leert hoe jij meer controle krijgt over hoe jij je voelt en hoe je handelt, ervaar je veel meer geluk in je leven.

Gevoelsmatig weten we dat natuurlijk wel, maar ook wetenschappelijk is aangetoond dat de natuur helend werkt. Mensen in de natuur ervaren minder stress en kunnen makkelijker ontspannen. Een sessie bij mij kun je makkelijk combineren met een wandeling: dompel je onder in de wonderlijke en rijke natuur van het Noordhollands Duinreservaat. Speciaal voor mijn cliënten heb ik een aantal wandelroutes beschreven in de omgeving van het landgoed Duin en Bosch, aangevuld met mindfulness oefeningen die je de natuur op een andere manier laat beleven.

Investering in jezelf

Slimme professionals investeren in zichzelf. De belastingdienst heeft hier regelingen voor, scholingskosten kunnen bijvoorbeeld worden opgegeven als aftrekpost.


Als werknemer kun je ook jouw persoonlijk opleidingsbudget inzetten of bij je werkgever nagaan of zij het coachingstraject willen vergoeden. Vaak reserveert een werkgever een opleidingsbudget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus vele malen hoger dan die van een coachtraject. Bovendien wordt een coachtraject als veel effectiever ervaren.


Ben jij nieuwsgierig naar een traject bij mij? Neem vrijblijvend contact met me op zodat we samen kunnen kijken naar jouw wensen.

Counseling

Het kan ook zijn dat je wel weet wat je anders wilt doen, maar lukt het niet op de momenten die er toe doen. Dan is er een grote kans dat je wordt belemmerd door een innerlijke blokkade. Met counseling kan de schep dieper gezet worden wanneer dat nodig is. Integratieve counseling werkt volgens de nieuwste inzichten en is een krachtige manier om meer grip te krijgen op jezelf zodat jij de dingen kunt gaan doen die je echt wilt.

'Soms heb je iemand nodig om even aan de boom te schudden zodat oude blaadjes ruimte kunnen maken voor nieuwe groei'.